شرکت مادر تخصصی سیاحتی و مراکز تفریحی پارسیان (وابسته به بنیاد مستضعفان انقلاب اسلامی) با عنایت به اهمیت جایگاه صنعت گردشگری وهتلداری و ضرورت پرداختن به آن به ویژه در بخش آموزش و تربیت نیروی انسانی، در سال1370″مؤسسه آموزش، مطالعات و مشاوره سیاحتی گردشگران بنیاد” را پایه گذاری نمود. این مؤسسه در ابتدا با هدف ارتقاء سطح مهارت ها و افزایش توان تخصصی نیروی انسانی شاغل در سازمان ها ومراکز گردشگری و هتلداری و پرورش نیروها و استعدادهای علاقمند به این صنعت، به برگزاری دوره های آموزشی- تخصصی آزاد اقدام نمود. در همین راستا مؤسسه در سال1373، “دبیرستان پسرانه کار و دانش- هتلداری و سیاحتی با مجوز رسمی از وزارت آموزش و پرورش” را تأسیس کرد.
ضرورت همگامی مهارت های حرفه ای با آموزش های دانشگاهی، مؤسسه را برآن داشت تا در سال 1376، ” مرکز آموزش عالی هتلداری و سیاحتی” را تأسیس نماید. این مرکز با مجوز و نظارت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری از طریق آزمون ورودی نظام آموزش های عالی علمی–کاربردی، ادامه تحصیل در دوره کاردانی رشته های هتلداری (پذیرایی و اقامتی) و خدمات مسافرتی را برای متقاضیان فراهم آورده است. پر از آن در راستای گسترش فعالیت های دانشگاهی رشته های “آشپزی”، “تشریفات” و “فناوری اطلاعات” را به این مهارت ها و دوره ها افزوده.
در سال 1377، مؤسسه به منظور انتقال دانش روز صنعت گردشگری و هتلداری به کشور، با مشارکت و همکاری دانشگاه “استراتکلاید اسکاتلند” دوره مدیریت هتلداری در “مقطع کارشناسی” را برگزار نمود. براساس این همکاری، علاوه بر راه اندازی دوره های آموزشی در مقطع کارشناسی، اجرای برنامه تربیت مدرس و مربی در این مؤسسه فراهم آمد.
فعالیت های بین المللی مؤسسه و همکاری با دانشگاه های خارجی تا به امروز ادامه دارد به طوری که این مؤسسه در دوره مشترک بین المللی در “مقطع کارشناسی ارشد” در رشته مدیریت هتلداری و گردشگری با “دانشگاه لولئو (LUT) سوئد” و در دوره مشترک “کارشناسی” مدیریت هتلداری و میهمان نوازی با دانشگاه”متروپلیتن لندن“، دانشجو می پذیرد.
در طی مدت فعالیت این موسسه، می توان به ایجاد اولین و تنها “Hotel School“ استاندارد آموزشی کشور در کنار هتل پارسیان اوین، ایجاد کتابخانه تخصصی با برخورداری از آخرین متون و کتاب های گردشگری و هتلداری، اجرای طرح های پژوهشی و تحقیقات کاربردی، برگزاری سمینارهای ادواری با موضوع گردشگری و هتلداری، عضویت و همکاری فعال با سازمان جهانی گردشگری (UNWTO)، آموزش پرسنل هتل ها، استخدام و بکارگیری پرسنل مورد نیاز هتل ها و… نام برد.
کتابخانه موسسه اموزش مطالعات و مشاوره سیاحتی گردشگران بنیاد“ به عنوان یکی از غنی ترین کتابخانه های تخصصی در زمینه گردشگری و هتلداری در ایران مطرح است. از آنجا که مؤسسه آموزش یکی از اعضاء سازمان جهانی UNWTO به شمار می آید سالانه نشریات ادواری، کتابها و مقالاتی از این سازمان ارسال و در کتابخانه شرکت آموزش نگهداری می شود و مورد استفاده مراجعین محترم قرار می گیرد.
منابع اطلاعاتی کتابخانه موسسه آموزش شامل موارد زیر است:
7000 جلد کتاب فارسی و انگلیسی در زمینه های گردشگری، هتلداری، مدیریت، بازاریابی، فناوری اطلاعات و کامپیوتر، تشریفات و هنر
• جدیدترین منابع مرجع از جمله دایرهًْ المعارف و لغت نامه های هتلداری و گردشگری
• نشریات ادواری داخلی بر اساس نیاز محققین، استادان و دانشجویان
• نشریات ادواری خارجی درخصوص گردشگری و هتلداری (پژوهشی– اطلاع رسانی)
• پایان نام های دانشجویی فارسی و لاتین در زمینه های گردشگری و هتلداری
• لوح های فشرده آموزشی هتلداری و ایرانگردی و چکیده هایی از سمینارها و دوره های آموزشی بین المللی، لوح های فشرده آموزشی زبان انگلیسی
• نقشه های شهرهای ایران و کشورهای دیگر جهان
• جزوات آموزشی در زمینه هتلداری و گردشگری (جهت دوره های تخصصی کوتاه مدت)