تقاطع یادگار امام و چمران - جنب هتل اوین - مجموعه سبز
info@gbonyad.ir
0212720
تماس با ما

آشپزی مادر و کودک (ویژه کودکان 5 الی 12 سال)

آشپزی مادر و کودک

(ویژه کودکان 5 الی 12 سال)

کودکان در سنین 5 تا 12 سال مشتاق و علاقه مند به آشپزی هستند ولیکن به تشویق و رهبری والدین خود نیاز دارند. روانشناسان به والدین توصیه می کنند هیچ گاه جلوی آشپزی کردن کودکان خود را نگیرید زیرا آشپزی کردن تمام استعدادها و توانایی های کودکان را تقویت و مهارت آنان را در برخورد با مسائل مختلف زندگی افزایش می دهد.

•آشپزی کودک یک روش موثر برای رفع عادت بد غذایی اوست. و همینطور یک مهارت ضروری زندگی برای زمانی که بزرگتر شدند است. برای بارآوردن کودکی که غذاهای سالم می خورد، ضروری است که کودک خود را به دنیای جذاب آشپزی و آشپزخانه معرفی کنید. آشپزی به کودکان کمک می کند تا انتخاب های سلامت تری در وعده های غذایی در آینده داشته باشند.

زمانیکه کودک در تهیه غذا و آشپزی مشارکت دارد، میل بیشتری به خوردن غذا پیدا میکنند.

•- کودک با دیدن تغییر در مواد اولیه ای که در تهیه غذا استفاده می شود، علم شیمی و تغییر مواد را می آموزند.

•- هنگام آشپری کودک به اهمیت تغذیه مناسب پی می برد و سعی می کند غذاهایی را برای خوردن انتخاب کند که ارزش غذایی مناسبی داشته باشند.

•- با پختن غذاهای خارجی کودک با فرهنگ های دیگر آشنا شده و سعی می کند با آنها ارتباط برقرار کند.

•- مهارت تفکر در کودکان در هنگام تهیه و آماده سازی غذا تقویت می شود. به طور مثال اگر در تهیه کیک بیش از اندازه از آرد استفاده کنیم کیک بسیار خشک و سفت می شود.

•- کودک در تهیه غذا با نسبت ها آشنا می شود مثلاً اگر در تهیه کیک تمام مواد آن دو برابر کنیم حجم کیک تهیه شده نیز دو برابر خواهد شد.

•- مهارت های اجتماعی مانند حل مسئله کار گروهی و مسئولیت پذیری در هنگام تهیه و آماده سازی غذا در کودکان تقویت می شود. احترام به خود هنگامی که کودک برای خود و دیگران غذا تهیه می کند.

هر آشپزی  در هر سن و سالی قبل از این که شروع به آشپزی کند. باید دست های خود را بشوید.

•- کودکان نسبت به بعضی از مسائل کم توجهند. در تهیه غذا آن ها را سریع ساده و کوتاه راهنمایی کنید.

•- کودکان هنگامی که هیجان زده می شوند، فراموش هم می کنند هر چند بار که نیاز باشد دستورات تهیه غذا را برایشان تکرار کنید.

•- آشپزان کوچک،نیازمند نظارت دائمی هستند.

•- در اتمام آشپزی،آن ها را تمیز کردن آشپزخانه ترغیب و کارهای ساده نظافت را به آن ها واگذار کنید. 

•اجازه بدهید مواد را با هم ترکیب کنند و یا مواد دیگری را جایگزین کرده و نتیجه را امتحان کنند .مواد اختیاری یک ایده دیگر برای تمرین و گسترش خلاقیت است.

تقویت حواس پنجگانه کودک

بطور ذاتی بچه ها کنجکاو هستند و چیزهای زیادی برای کشف در آشپزخانه وجود دارد.آشپزی یک فرصت برای استفاده از حس های بینایی، شنوایی، بویایی، لمسی، چشایی را فراهم می کند و کودکان می توانند بر روی این حواس پنج گانه تمرکز پیدا کنند. 

•از بوی سبزی های تازه گرفته تا صدای جلزولز سرخ شدن تخم مرغ در ماهیتابه، لمس خمیر نان، مزه کردن غذا و اینکه آیا چاشنی خاصی نیاز دارد یا نه و همینطور تماشای تغییر شکل دادن مواد تشکیل دهنده بعد از ترکیب با یکدیگر همه این حس ها کودک شما را برای کشف چیزهای جدید آماده می کند.